Niet ingelogd.

Details van activiteit: Buskruit

Categorie:

Spellen -> Verstop-spellen

Buskruit

Aan het begin van het spel is één kind de zoeker. Een van de andere kinderen mag de bal wegschoppen, waarop de zoeker de bal moet halen en achteruit terug moet lopen. In de tussentijd moeten de kinderen zich verstoppen. Wanneer de zoeker de bal weer terug heeft gebracht bij het beginpunt mag hij beginnen met het zoeken van de kinderen maar laat de bal op zijn plek liggen.

Wanneer een verstopt kind gezien wordt door de tikker, rent de tikker terug naar de bal, en roept 'buut naam' (naam van het gevonden kind), terwijl het de bal aanraakt. Het gevonden kind is nu af en kan tevoorschijn komen. Een kind dat gezien is kan ook proberen als eerste bij de bal te komen en daarbij 'buut vrij' te roepen. Als ieder kind afgeroepen of vrijgebuut is, is het spel afgelopen. Degene die als eerste gebuut was door de zoeker wordt de nieuwe zoeker.

De kinderen die af zijn, kunnen echter ook weer vrij komen: Wanneer een kind dat nog niet af is, de bal wegschopt zijn alle kinderen weer vrij en kunnen ze zich snel weer verstoppen. De tikker mag pas weer beginnen met zoeken wanneer hij de bal weer op zijn plaats gelegd heeft.

De bal mag in totaal drie keer weggeschopt worden. Natuurlijk kan ook worden afgesproken om het wegschoppen vaker of minder vaak toe te staan.

Minimum aantal spelers8
Maximum aantal spelers30

Activiteit toegevoegd op: 22-02-2007

Er zijn nog geen reacties op deze activiteit.

Om reacties te plaatsen moet je eerst inloggen.